Antal besök sedan 2009.04.01

tisdag 31 mars 2009

Mina trikåtyger

Här kommer bilder på de tyger som jag har och kan sy upp mössor i. Alla tyger kommer från MG`s Tyger och det varierar hur mycket stretch det är i respektive trikå.
Om Du vill beställa en mössa till ditt barn så är det jättebra om Du mailar huvudomfång så det blir rätt storlek:)

¤Brun botten med turkosa, rosa & vita prickar
¤Båda tygerna har vit botten. Det ena med prickar i silver det andra prickar & cirklar i gråa & ljusrosa nyanser.
¤Randiga tyger, senapsgult, grönt, blå/turkost & mörk marin.
¤Det första tyget är ett härligt stormönstrat tyg med rosa botten & inslag av turkost. Det mellersta tyget har rosa botten med fjärilar i mörk rosa. Det sista har en härlig röd botten med vita prickar.



¤Svart botten med stora blommor i beigt & benvitt.

¤Det första tyget (från vänster sett) har svart botten med små vita prickar , ca 2 mm, det andra tyget har svart botten med vita stora prickar, ca 5 cm stora, det tredje tyget har vit botten med svarta grafiska blommor och det sista tyget är grå/svart randigt, ribbad trikå.

måndag 30 mars 2009

Turkost ger en känsla av vår..


Jag har tagit fram mina turkosa attiraljer nu när våren nalkas. Känner att det behövs lite färgklickar i vårt hem efter den långa svart/vita vintern! Här är min fina skål från Mateus. Jag älskar förövrigt allt från denna serie & ska köpa hela servisen. Det har jag sagt i snart två år, men problemet är att jag inte kan bestämma mig för vilken färgsättning vi ska ha på mat servisen:)
Kanske grått? Eller kanske vitt? Med vissa inslag av det turkosa så klart..

Recycling...






Återanvändning av gamla tyger har jag tillämpat på dessa mössor & tillhörande scarf.
De har tidigare varit min äldsta dotters linnen:) Fungerar ju jättebra att använda & göra någonting nytt av.

Fina festklänningen

Fet
Den här prickiga klänningen sydde jag åt lilla N-E till hennes dopfest.
Jag letade febrilt efter ett tyg till klänningen, men hittade inget som passade, så det slutade med att jag köpte en damtopp från Lindex som jag använde tyget av och tog en gammal klänning som N-E hade och använde som mönster.
Den lilla tyllrosen är en applikation från bokhandeln. Egentligen tänkt att sätta på paket, men den var så fin som en liten detalj på klänningen tyckte jag.


söndag 29 mars 2009

Köket









Häromdagen sydde jag ett par nya gardiner till köket i ett tyg från IKEA, som jag hade köpt några stuvbitar av. Jag brukar ha panelgardiner på det ena fönstret, se ovan, men insåg att det blev mycket finare med en liten kappa. Mer rymd & ljus!

lördag 28 mars 2009

Ny mössa





Här har N-E på sig nya
"lördagsmössan"i ett tyg från MG´s tyger!
Ikväll har jag suttit vid datorn i flera timmar och jag har lyckats åstadkomma en egen BLOGG:) Känns superkul!

Jag är nybörjare med allt vad blogg innebär & läste faktiskt min första blogg för ca ett halvår sen..Innan dess fanns det varken tid eller intresse för mig att sitta framför datorn efter arbetet, då min arbetsdag oftast spenderas just framför datorn..

Men i samband med föräldraledigheten har nya & gamla intressen fått tid & rum i mitt liv! Så jag hoppas att jag kommer lyckas att hålla bloggen ajour med nyheter, ideér, tips & trix & att det ska vara kul attt läsa om det jag har att dela med mig av!

Nu är det dags att gå till sängs & försöka få sig lite sömn innan det är amningsdax! KRAM

Rutiga haklappen



En ruta bland alla prickar!

fredag 27 mars 2009

Blöjväska


Ibland är det jobbigt att dra med en stor skötväska, då tar jag min "mini variant" istället,
blöjväskan som rymmer ett par blöjor, våtservetter & en liten handduk. Perfekt!

Fleeceplädar i mjukaste fleecen!



Fleeceplädar i mjukaste mysigaste fleece har jag sytt ett par av. Kantbanden har jag klippt till av bommullstyg i samma färgskala & dessa filtar är ljuvliga att linda in sin lilla darling i!

Haklappar



Symaskinen har gått varm här hemma de senaste veckorna och många haklappar har de blivit! Mest prickiga såklart!

Min favorit mössa


Jag har börjat med ett litet projekt nu när jag går hemma med lillan. Så fort hon sover & det blir en stund över så syr jag som en galning! Här kommer en bild på en av mina favoriter! Kronmössa för både tjejer & killar! Älskar prickar!