Antal besök sedan 2009.04.01

måndag 27 april 2009

Huset-2009

Så här ser huset ut idag. Det är altanen som verkligen behöver få sig ett lyft:) Återkommer om det sker förändringar under vår/sommar på altan-fronten. De vinröda markiserna kommer från Solskyddsspecialisten.


söndag 26 april 2009

Vårt hus-2006

Så här såg vårt hus ut när vi köpte det 2006, men det skett vissa förändringar på huset. Vi har bla byggt ut, så balkongen är numera N-E:s barnkammare & kommer så småningom att bli ett "dressing-room" i anslutning till vårt sovrum. Alla bruna detaljer på huset har vi målat vita samt att vi satt markiser på de flesta fönstren. Vår plan är att bygga ut altanen & måla den vit samt byta räcken & göra en ny trappa. Får se när de blir tid & lust för det:)



lördag 25 april 2009

Triss i lyktor

Lördagsmorgonen startade vi med ett besök på Pingstkyrkans second-hand. De blev triss i lyktor från Royal Krona Sweden. Super fina! De blev även ett tygstycke i ren 70 talsanda. Får se vad jag hittar på att sy av detta...


fredag 24 april 2009

Mammornas fredagslunch

Fredagarna "helgar" vi till att gå på baby-cafe tidig morgon & efter det blir det ofta en lunch/fika på stan. Vanligtvis går vi på café "Som hemma" och idag var inget undantag:) Solen sken så härligt & värmen lockade till en lunch utomhus fastän klockan bara var runt elva. Min goa N-E gillar att få vara med & fika. Här sitter de, mammorna på rad:) Å så sötnosarna N-E & J, de andra barnen sov så sött i sina vagnar.


torsdag 23 april 2009

Äntligen sy-lust igen...

Sent igår kväll fick jag ett ryck och satte mig & sydde lite igen. Det blev en pläd i rosa med vita prickar & haklapp i samma färger. Haklappen är den "lilla" modellen och passar perfekt när man börjar ge barnen sina första smakportioner.




onsdag 22 april 2009

Skor skor skor...

Den här veckan har det inte blivit mycket gjort på sy-fronten & ingen annan front heller för den delen, det har varit annat i tankarna.
Men skor har jag hunnit inhandla ett par av:) De rosa Converse skorna fick N-E av en kär vän i doppresent, de är aningen för stora ännu, men hon har dem ibland ändå för de är ju bara så tuffa! De prickiga Nike skorna köpte jag i måndags på Stadium & de supersöta ballerina skorna köpte vi idag på Skopunkten.
Sambon tippar på att N-E kommer att ha typ 10 par skor innan hon fyllt 1 år, å jaa, de kan vara en möjlig tanke:) Jag har en förkärlek till skor! Stora dottern A har inte så många dock, för hon är super-kräsen vad gäller skor & hur de ska sitta på fötterna, men de är väl min ekonomiska räddning att det är så;)















måndag 20 april 2009

Sushi...

Idag blev de lunch på East West Sushi i Örebro! Vi tog Gourmet-menyn 12 bitar & den va LJUVLIGT god! Menyn innehöll bla sjögräs-sallad, musslor, japansk majonäs, nigiri & maki-rullar. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, det var så fint upplagt att det var en ren fröjd för ögat att bara titta på maten:)
Ta en titt på deras snygga hemsida http://www.eastwestsushi.com/

Sushi fantast som jag är & kan ju då inte låta bli att köpa böcker om denna matlagningskonst! Det är kul att tillaga, men tar sin lilla tid i förberedelser. Denna bok köpte jag häromdagen & den verkar riktigt bra.
Snart dags för en Sushi-kväll här hemma!

söndag 19 april 2009

Sköna söndag

Idag har vi varit hemma hela dagen & städat altan, tvättat ur badtunnan & ställt fram utemöblerna. Så i veckan blir det till att göra det mysigt med blommor, ljus & plädar på uteplatsen. Bilder kommer:) Hoppas bara att det snart blir lite varmare, för idag var det riktigt kalla vindar som blåste.
Bilden nedan är från förra sommaren & visar hur härligt det är när tunnan är fylld & vattnet varmt & skönt. Å vad jag längtar till sommaren...

lördag 18 april 2009

Vitsippor i nya skålen..

Idag har vi varit på loppis, igen..Ett av våra helgnöjen!:) Fyndade denna fina skål som vi direkt fick användning av när vi kom hem. Stora dottern A hade varit ute & plockat vitsippor, som blev så fina att ha i skålen, så för tillfället fungerar den som vas... Hittade även den söta lilla glasskålen med lock, som jag ska använda som karamellskål.





fredag 17 april 2009

Sjalett tyger i bomull

Har fått önskemål om att jag ska lägga ut bilder på de tyger jag har som jag kan sy sjaletterna i. Här kommer de:)




torsdag 16 april 2009

Tyg Torsdag....

Idag har jag träffat mina nära & kära under hela dagen. Först följde jag med mamma & lillebror till K-hamn för att hämta lite tyg, dock inte till mig utan till min mor. När vi kom hem så ringde svärmor & så tog vi en promenad & tog en fika på Café Bankliden, tror de heter så.. Eller Huldas?..Nåväl..

Sen ringde min mormor & ville bjuda på middag, så då tog vi en promenad till henne & fick äta hederligt potatis, kött & brunsås! I löööve! ;)

Efter att vi var mätta & belåtna gick vi hem & då sydde jag lite mössor på löpande band.. Nedan är två mini-mössor! Den blå-gröna är i ett nytt tyg som jag fick på posten idag ifrån MG´s Tyger. Bilden nedan visar även ett annat nytt tyg som anlände idag. Randigt & snyggt:)

Randigt tyg i gråa nyanser, svart & gul, från MG´s Tyger. Passar tjej & kille!




onsdag 15 april 2009

Pläden till bilbarnstolen...

Pläden som är suverän till vagnen, är lika bra att använda till bilbarnstolen! Det är då bara att dra åt snodden runt om lite mera så att den sluter tätt omkring bilbarnstolen. Tada!!:)

tisdag 14 april 2009

Mössor med ränder...

Dessa två mössor sydde jag igår kväll, de passar fint nu till våren & klär både killar & tjejer! Idag kom äntligen mina etiketter från http://www.minanamnband.se/ . Jag har nu två varianter, en att vika runt kanten på mössor & annat, samt en etikett som man ser både text & bild på.



Goda limpan

I morse bakade jag ett matbröd med bovete, aprikoser & frön efter ett recept som jag fick av min kusin P. Jättesmidigt att baka & gott att äta som det är, utan smör & pålägg. Brödet blir så saftigt tack vare aprikoserna & det färska äpplet man har i smeten. Se recept nedan!
Rekommenderas varmt!





måndag 13 april 2009

Underbara påskhelg....

Nu är vi hemma igen efter en underbar påskhelg med vänner, släkt & familj. De första dagarna var vi i Kungsbacka tillsammans med vänner från vår hemstad. Det blev en del shopping på Freeport Outlet & Kungsmässan. Barnen var de som fick mest så klart, men även jag lyckades hitta lite grejer! Bla en klänning som jag ska ha på bröllop den 16:e maj!:) Grillat & ett gott glas vin blev det på fredagskvällen. Känns härligt att vi äntligen fick till en resa till Kungsbacka A & J! :)

På påskafton for vi vidare till min kusin och där bjöds det på en god påsklunch och på kvällen blev det grillat i den ljuvliga "sommarvärmen" Ett STORT TACK till P & M! Vi hade det jättetrevligt hos er!

Så här söta var mina tjejer på påskafton! :)

onsdag 8 april 2009

GLAD-PÅSK!

Klockan är efter midnatt och det borde vara sovdags sen länge.. Men imorgon (eller rättare sagt om några timmar:) åker vi till Göteborg/Kungsbacka/Kinna i några dagar för att fira påsken, så det har varit en massa att ta rätt på & fixa inför trippen... Tvätta, stryka, packa, amma, fixa & dona. Men nu är ja äntligen klar med alla bestyr och ska snart ta natta:)

Jag önskar Dig en GLAD-PÅSK & en massa sol!

Ännu en pläd...

Sydde en variant till av den "smarta" pläden. Är ju lite skoj att ha & byta med:) Vit fleece på ena sidan & prickig satintyg på den andra. Mjuk & skön!

tisdag 7 april 2009

Soldyrkan....

Idag har vi spenderat i stort sett hela dagen ute i det härliga solskenet. Först tog vi en morgonpromenad och efter det blev det några koppar kaffe på vännen/grannens uteplats!:) Såå varmt & ljuvligt var det att sitta där. När de blev matdags för N-E knallade vi över gatan hem & så blev de mer kaffe på vår altan. Så idag har de inte blivit mycket annat gjort än lapat/dyrkat sol! ( jo en pläd blev de ju...se tidigare inlägg :) Ett påsk-ägg i vitt porslin från CULT Design, fyllt med färgglada ägg, målade av stora dottern A! I bakgrunden skymtar hennes fina påsk-ris med tillhörande dekorationer, som hon gjort i skolan. Jättefint!

Smarta filten..

Sydde denna vändbara pläd, med skön fleece på ena sidan & ett snyggt mönstrat bomullstyg från Ikea på den andra. Upptill på sidorna finns det band som man knyter fast i sufletten så att pläden inte kan blåsa av! Gummiband runtom i en kanal gör att pläden blir lätt att trä över vagnens nederdel & sitter som ett smäck;)Perfekt!

måndag 6 april 2009

Påskblommor

Idag tog vi en tur till Örebro och hann besöka Ikea. Där blev de inköp av denna vas/kruka och lite annat smått & gott. Skulle även åka till Blomsterlandet, men idag var N-E inge sugen på att gå i affärer, så de blev en snabbvisit i storstan:) Storasyster A hann iallafall få det vi egentligen åkte in för, nya vårskor!

Så väl hemma igen besökte jag en lokal blomsteraffär och köpte lite blomster & fick ihop två påsk-grupper. De blir ju tjusigare när påskliljorna slår ut!

söndag 5 april 2009

Tighta kjolen

Jag försökte mig på att sy en liten ballong-kjol i trikå till N-E, men den blev inte riktigt som jag ville. Det blev en för liten storlek och "lite" snävare i modellen än vad som var tänkt, men den blev söt ändå! :) Det ljuvligt fina halsbandet är en dopgåva från våra vänner! Finns att se på http://www.solx.se/ I love! N-E fick ha sina lackskor till den lilla kjolen!

lördag 4 april 2009

Droppar små...

Idag har vi varit ute på en härlig långpromenad i det vackra vädret, med sopp-lunch på Strandkanten, sittandes ute på deras altan & sög in alla sol vi bara kunde få:) Efter det, promenad till kära vänner på en kopp kaffe. Lilla N-E sover i vagnen på altanen än, efter dagens utflykt! Storasyster A är hos kompis & ska sova där över natten.
Dessa snödroppar växer utmed vår husvägg & de känns så underbart att våren är här! Ingen mer snö tack!

Loppisfynd

Fatet & skålen har jag fyndat på loppis. Fatet hittade jag på Pingstkyrkans second-hand och den lilla skålen (+ en ännu mindre skål) hittade jag på ett annat loppis! Tycker de är så fina! I påsk ska skålen fyllas med karameller & fatet dekoreras med påskpynt.

fredag 3 april 2009

Amanda x 2

Idag provade "Amandorna" mössor & sjaletter & de passar ju även till 10 åriga tjejer! Försökte övertala dem att ha sjalletten på discot de ska på ikväll, men de blev ett klingande- "NEEEEEJ aldrig!" Nähä, varför då liksom??;) Så snart är det iallafall dags att börja måla naglar, platta/locka hår & ge dem en liten make-up, som jag har lovat dem dagen till ära! Disco är ju bara så -"GÖTT GÖTT!! Amanda A citerad!


Tygerna till sjaletterna kommer från Stoff och Stil och tygerna till mössorna från MG´s Tyger.