Antal besök sedan 2009.04.01

söndag 30 augusti 2009

Lite nya tyger...

Nu har jag köpt höstens första nya tyger i trikå & mer kommer det att bli:) Om ca 4 veckor så kommer det mera. Spännade spännade! Tygerna har jag köpt på Calltex i Örebro.

Återigen fick "Ida" agera modell då N-E sover för natten. Det här setet har jag sytt på beställning varav mössan är fodrad med vit fleece & scarfens baksida har samma vita fleece. Scarfen knäpper man med en tryckknapp. Tyget kommer från MG tyger.*En härlig mjuk trikå i brunt, vitt & turkost.

*Bredrandigt i 2 nyanser av turkost, lite tjockare trikå.
*En favorit i repris:Vit botten med turkosa ränder *Grön botten med rosa, gul, röd, lime rand *Vinrött /rosa blommigt

lördag 29 augusti 2009

Fick direkt en beställning på en sån här liten napp-korg i svart & vitt. Så här söt blev den:)

torsdag 27 augusti 2009

Jag har gjort något konstigt med mina inställningar på bloggen så jag får ingen ordning på varken bilder eller text. Hoppas ni har överseende med det tills jag kommmit på vad det är jag gjort för knas! :) Nu tror jag iaf att alla kan lämna en kommentar, vilket inte tidigare fungerat om man inte var registrerad användare. Så prova gärna att lämna ett litet avtryck:) 
Idag har jag modifierat om shopping-väskan en aning genom att sy på axelremmar så att den även kan användas på axeln. På bilden är det min stora tjej A som får agera modell.
Har oxå sytt en liten "napp-korg". Nu använder ju N-E inte napp så jag får hitta på nåt annat att lägga i den eller kanske ge den till någon väl behövande:) Tavlan som syns bredvid, har min vän målat & den fick N-E i dopgåva.

tisdag 25 augusti 2009

Varma mössor & baskrar

Lilla N-E vägrade vara modell för de nya mössorna med fleece som jag sytt, så Rubens dockan Ida fick agera modell istället! :)
Här i en basker i prickig fleece. Super mjuk & skön för lilla hjässan!
Mössan nedan är sydd i prickig trikå från MG tyger och viker man upp kanten så skymtar man fleecen som jag fodrat med. Varm & go till vintern.


måndag 24 augusti 2009

Samma samma men annorlunda...

Den här shopping-väskan till vagnen har ni kanske sett tidigare på bloggen, i lika tyg från Almedahls, fast med annan kulör. Nu fick jag en ny beställning på denna smidiga väska som man lätt hänger på vagnens handtag. Jag har även i denna påse sytt fack för diverse småprylar, som vi mammor måste ha med oss på våra dagliga promenader eller utflykter:)
Det jag gjorde annorlunda denna gång var att göra knapphål och knappar istället för kardborre, som på den tidigare.
Haklappen nedan har jag gjort lik en haklapp som jag har ifrån Marimekko. Den är så bra, då man slipper fläckar på det nyfikna barnets axlar, när de "snurrar" på huvudet för att spana på allt runtomkring! Mycket bra:)










söndag 23 augusti 2009

Söndagspyssel

Idag har jag sytt vimplar till N-E´s rum av tyg-rester jag hade kvar efter sommarens sjaletter & annat.. Jag satte upp vimplarna över hennes spjälsäng i nya rummet.
Himmelsängen köpte jag i somras på en inredningsbutik i Kungsbacka. Den är i tyll med små söta rosa rosor på.


Den här snutten har jag använt mig av en mjuk fleece på baksidan och ett bomullstyg på andra sidan. Sydde fast två etiketter på snuttefiltarna då de flesta barnen gillar att pilla på dessa små lappar. Denna snutte mäter 35*35 cm.




Den här snutten har en baksida av en tunn vit fleece och det rosa prickiga tyget är i mjuk flanell. Den har måttet 40*30 cm.














onsdag 19 augusti 2009

Rätta kulören..

Tänk vad lite färg kan göra! Köpte denna gula vas på loppis för en tid sedan & den hamnade direkt i källartrappen & fick fungera som ett paraplyställ, fram tills häromdagen när jag äntligen tog mig i kragen & sprayade den vit. Numera får den pryda vår bänk i köket då den blev mycket finare i rätt kulör.



onsdag 12 augusti 2009

Flitens låga:)

Hej! Å vad usel jag är på att göra inlägg numera... Men nu ska de bli ändring då vardagslunken är här igen & det "vanliga" livet börjat. Har suttit & sytt en massa beställningar som legat på hög under semestertider & nu börjar jag komma ikapp.
Den blommiga solhatten har jag sytt i ett tyg från Almedahls. Tyget som jag tidigare använt till plädar. Ska snart beställa hem lite nya tyger inför höst-säsongen. Sitter & plitar på nya mössmodeller, får se vad jag kan komma på:)