Antal besök sedan 2009.04.01

torsdag 29 oktober 2009

Mina "darlings" på WWW.SOLX.SE

Oh så kul! Jag har blivit tillfrågad att ha med mina mössor & scarfar i en fototävling på www.solx.se/smycken.html. Ta en titt för att vara med & tävla eller hitta just Ditt favoritsmycke!
Nedan är ett axplock av några fina smycken som finns hos SOLX/By Hovland
Nu är båda byxorna klara till tvillingparet T & G! Så tuffa till ett par otroligt charmiga barn. Dom kommer matcha varandra så bra i darling-brallan & mössan!

tisdag 27 oktober 2009

Min darling logga...

Dessa tre symboler har jag varierat min darling logga med & jag tycker om dom allihopa! Men vilken tycker DU är bäst tillsammans med med darling-namnet & dess typsnitt (som jag förövrigt aldrig ändrar på)?
Idag fick jag min leverans med nya etiketter så nu kan jag börja sy på de plagg som legat & vättat på loggan. Jag beställer mina etiketter från www.minanamnband.se

måndag 26 oktober 2009

"Tjejiga" tyger på G!

Hej alla!
Inte mycket spännande här på bloggen de senaste dagarna, men syr, det gör jag i stort sett varenda kväll. Det är mössor, scarfar, mössor & mössor som produceras i mitt lilla sy-rum. Lite annat skoj är att anoraken & jeansen har blivit populära & nu ligger några i väntan på att bli uppsydda i lite olika storlekar:)

Svarta-hjärtan tyget från JNY design har gått åt, så nu har jag beställt hem mer & provar även denna gång att ta tyget med rosa hjärtan.
Även det rosa-moln tyget är beställt.
(Bilderna på tygerna är lånade från JNY:s hemsida)

onsdag 21 oktober 2009

Fodrad anorak

Sent igår kväll fick jag ett sådant sug att prova på att sy en anorak till N-E! Så jag började rita till mönster & klippa bitar, idag blev den klar & det här är resultatet.
Anoraken är i kraftigare bomullstyg från IKEA & fodrad med prickig fleece. Inspirationen till anorakens modell har jag hämtat från BrunoRange, en blogg där det finns så otroligt många coola retro plagg att man blir helt lyrisk & nostalgisk! Fick till slut på jackan på N-E innan läggdags, hon var till en början inte alls sugen på att prova mammas sydda prylar, börjar väl bli less stackars liten;)

tisdag 20 oktober 2009

Ibland kjolar, jeans & "mysser"

Ja nu är det mössor som gäller & jag syr för fulla muggar, men då ni sett alla mina tyger & mössor så visar jag lite annat smått & gott som jag syr därimellan. Bl a denna lilla blommiga kjol med svart mudd & kantband. Den blev trots de stora färggranna blommorna "höstig" då det blev mörka kontraster till det ljusa.
Så söt på! Modellen sover, så kjolen fick hängas på en galge! Av dessa bralls blev det ett par småtting-jeans till en liten kille på 6 månader. Se nedan vilka små tuffa! Hoppas Du gillar dem M;) Å att de blir perfa till G!

lördag 17 oktober 2009

Mera jeans...

Mellan alla mössor & scarfar så syr jag lite jeans numera. Det är verkligen superkul att sy mini-jeans av gamla slitna jeans, jeanskjolar eller vad man nu kan finna efter sig själv.
Jag har fått några jeans på beställning så de är jag i full fart med att få färdiga, ska bli spännande att se hur de blir!
Här springer N-E runt i de senaste jeansen, de blev riktigt coola med de stora fickorna & den grå mudden. Just de här jeansen har jag sytt av en gammal jeanskjol som jag haft.

torsdag 15 oktober 2009

The winner of the utlottning!!!!...å jeanskjolar..

Nu har min make fått äran att dra ett namn i högen av alla ni som var med i utlottningen av en mössa & scarf ! Tusen tack för Era åsikter om min blogg & sydda prylar & för att ni tycker om att kika in då & då!
Det blev A-K J som blev den glade:) Grattis grattis! Vi hörs via mailen!

Igår sydde jag två jeanskjolar till lillan från stora dottern A:s urvuxna jeans.
Kjolen som N-E bär på bilden, är som ni säkert ser:), överdelen på jeansen.
Där har jag sytt i en bred vit mudd i midjan och bara kantat runtom med overlock sömn.
Den andra kjolen är sydd av benen på samma jeans & på den har jag satt en liten kant med veckad kantband som dekor samt sytt en liten ficka. Även på denna har jag satt mjuk mudd i midjan. Tänk vad man kan recycla!

tisdag 13 oktober 2009

STOR blommiga tunikan

Igår kväll sydde jag denna färggranna & storblommiga tunika till N-E i ett second-hand tyg.
Man blir glad av att se denna färgklick på en strålande glad tjej! :)
Tunikan är lite kort i modellen för att den ska bli snygg till jeans eller leggings, men kan ju även göras längre om man så önskar.
Ikväll blir det inte många knop gjorda framför symaskinen, för nu är det snart dags för innebandy träning & efter det är det soffan som gäller:) Åt tacos till middag efter stora tjejen A:s önskemål & jag önskar just nu att jag inte tog den sista portionen, hur ska jag orka springa ikväll??!
På återseende;)





måndag 12 oktober 2009

N-E "in action" i nya baggy jeansen...

Jag har länge velat sy jeans till N-E, men då min förra maskin inte hade världens bästa overlock funktion så gav jag mig aldrig på det. Men nu, med den nya maskinen så testade jag att gör a ett par baggy modell.
Mönstret är eget & tyget har jag tagit från en gammal jeanskjol från 60-talet:)
Inte mycket kvar av den kjolen som ni kan se nedan... Har satt mudd i midja & runt fotleden som man kan vika & ha dubbel eller om man heller vill ha en bredare mudd, ha den nedvikt...
N-E stortrivs i jeansen som är mjuka & slappa & hon kan röra sig smidigt i dom!

söndag 11 oktober 2009

Lite nytt på höstfronten..

Idag har det blivit några sjalar sydda för oss mammor. Skönt att ha & värma halsen i höstkylan. Här A som modell, passar ju även små brudar;)
Fick förfrågan för ett tag sedan om jag kunde sy en overall till en liten kille. Det hade jag aldrig gjort & hade ej något mönster, men ville prova. Så mönstret till denna lilla fleece overall är egetkomponerat efter att ha kollat & måttat på två andra overaller jag har här hemma. Det blev ju ganska bra till slut:) Övning ger färdighet, så jag ska ta och sy upp några fler när tid ges.
Här är N-E i en cerise stjärn-mössa med "fusk-Olle" i fleece.