Antal besök sedan 2009.04.01

måndag 23 november 2009

Vinterns plagg....

Mössan!!! Oj vad vi morsor gillar mössor till våra barn! Vi kan inte få nog, vill ha fler, i olika mönster, modeller & kulörer:) Här kommer lite bilder på några av dem som jag sytt i helgen plus några jeans... Jeansen är omsydda efter ett par LEE & ett par Replay jeans & jag har sparat originalfickorna på båda, det blir så snyggt! Nästa lilla projekt bland mössor, scarfar & jeans är en till overall i vit fleece med snygga detaljer. Bild kommer såklart:)

onsdag 18 november 2009

Födelsdagspresenter & lite annat

I helgen fyllde maken år och då hans önskelista var oerhört kort, så fick han lite fint till hemmet som vi alla får nytta av:) Bl a denna fina plåtburk från Bruka design för förvaring av mediciner, inköpt på Presentbutiken i Dgf.
Lyktorna från SIA kommer även dom från Presentbutiken & var precis vad han önskat sig!;)
Griffeltavlan från IB Laursen köpte jag på Lantboden i Bjurtjärn förra helgen & den passade så bra i vår hall, super att skriva ner "kom-ihåg-saker" på!
Hjärtat i stål kommer från TrådSpira Mora & är egentligen en dekoration för trädgården, men så här på vintern passar den utmärkt att pryda vardagsrummet. Den fick vi i gåva av vänner på bröllopsdagen.
Sparkbilen från VILAC är en kommande julklapp till N-E & den är så otroligt fin! Tror att den kommer bli en uppskattad "klapp" då hon älskar att åka runt på sin nuvarande lilla plastbil med Nalle Puh! Vilacen blir en snygg inredningedetalj oxå ju...:)







måndag 16 november 2009

Klar Flisis till Bebis!

Nu är den klar & det "gick som smort"!;) Min andra beställning på overall & jag är jättenöjd med resultatet!
Hoppas M & A som ska ha den till sin lilla bebis oxå gillar den!
Overallen har jag sytt i svart fleece med lite detaljer i prickig fleece vid händer, fötter & luva. Jag har sytt så att man lätt kan komma åt babyns händer & fötter genom att vika över kanterna vid ben - & armslut. Denna gång använde jag en dragkedja istället för tryckknappar.

söndag 15 november 2009

Sjukstuga...

Halloj alla!

Inte många inlägg här på bloggen på sistone som ni märkt.. Den sista veckan har varit rörig värre.. Dels har hela familjen legat sjuka i omgångar. Stora tjejen A är inne på sin tredje feber-omgång, så imorgon blir de farbror doktorn.. Verkar som halva Svedala ligger däckade med hosta & feber.

Å inte nog med det, pga, (anser jag) sömnbrist, så råkade jag göra notiser i tidningarna, genom att torrkoka nappar på spisen, så att hela nedervåningen blev rökfylld & brandkåren fick rycka ut! Vi hade tur som märkte det precis INNAN det började brinna.
Så i veckan har vi oxå haft huset fullt med "sanerare" som städat & tagit bort rökdoften & jag har tvättat gardiner & jackor så det står härliga till, så nu är jag ännu tröttare (om möjligt...)

Nu ska fläkten på bilden bort, då den luktar bränd plast och in med en ny. Har inte riktigt bestämt oss för vilken än, men troligtvis någon av dem som jag visar på bild eller i den stilen iaf.
Så pga allt detta så har sy-stugan fått vänta. Så alla ni som väntar på nåt gott, snart så, snart så.... ;)
Ikväll har jag suttit en stund framför maskinen iaf & jag har påbörjat något som jag tror kommer blir jätte sött/tufft! Bilder kommer såklart när "den" är klar!
Hörs snart, imorgon tror jag att jag har lite bilder på "nytt-sytt"!
Kramar Åsa

onsdag 4 november 2009

Trappen full......

...med mössor & lite mer jeans!
En härlig blandning av mössor i tyger från JNY Design, klara att användas av små filurer i vinterkylan:)
De två par översta jeansen har jag sytt av ett par gamla vuxenjeans, varav de största jeansen har fått återanvända original fickorna.
De ljusa jeansen längst ner med brun mudd kommer från H&M & det enda jag gjort på dem är att klippa bort linningen i midjan & istället satt mudd där, samt nere vid bensluten.
Blev ett par helt andra jeans! Mycket tuffare!

söndag 1 november 2009

Sköna jeans...

Idag har det blivit jeans sydda & här kommer bilder på två av paren. Det översta paret är till en 3 årig kille & på dessa har jag satt en liten applikation fram på byxan och darling loggan på bakfickan. Har på dessa sparat framfickorna från de gamla jeansen och använt dem till små fickor på dessa. Det nedersta paret är i stl 90 ca. Har ju inget mönster utan jag har måttat från många olika sorters jeans för att komma fram till bra storlekar på denna modell av byxa.