Antal besök sedan 2009.04.01

måndag 21 december 2009

God Jul & Gott Nytt År

Sytt har jag gjort in i det sista, men nu ska jag ta det lugnt i några dagar på den fronten och bara vara med familjen, fixa ännu mera julmys i hemmet & ordna med det sista innan julen. Vi firar julafton hemma hos oss i år och det ska bli så skönt.
Här är en bild på vår kungsgran som jag & tjejerna klädde i helgen!
A & jag hann även med lite godisbak & de blev nougatbollar med marsipan, doppade i vit choklad, toppade med kokos, sååå smarriga:)


Tallrikshyllan är nu äntligen på plats i köket & den blev superfin! Den kommer från http://krillaskrusiduller.blogspot.com


Denna lilla resväska fylld med diverse "godsaker" från darling blev en uppskattad present till en liten nyfödd tjej. Väskan innhöll bla påslakanset, pläd, napphållare, mössor, jeans, scarf & haklapp. Ett riktigt bra presenttips både till nyfödd, dop, födelsedag eller kanske som julklapp:)
Ha nu en riktigt skön & underbar jul allesammans!
Kram Åsa

måndag 14 december 2009

Gott & blandat i juletider...

Hej alla! Inte många dagar kvar till jul & julstämningen har börjat infinna sig här hemma. Har fixat lite julgrupper & bakat lite gott & imorgon ska jag & stora tjejen A göra julgodis!

Jag har sytt en massa julklappar och har nu äntligen levererat denna vita overall i fleece med det bruna molntyget till lille V. Fick förfrågan av en kompis om jag kunde sy den i den här färgsättningen efter att hon sett en liknande på nätet. Resultatet blev ju super & lille V är bedårande söt i sin nya overall med tillhörande mössa i molntyget.


Fruktkorgen är från Madame Stoltz & julgruppen har jag inhandlat det mesta från favorit-blom-butiken "KNOPP" & gjort iordning nu på kvällskvisten. Man får så otroligt mycket inspiration hos A på Knopp & hon har så mycket fint i sin butik. Denna ljuvliga tavla har en väns svärfar gjort & den är så himla fin! Skulle egentligen ha den i N-E:s rum, men den hamnade nere i vardagsrummet nu under julen iaf!
Bildkvaliten är inte den bästa som ni ser, jag ska försöka ta ett nytt kort någon dag & lägga in för att ge en "rättvis" bild av konstverket;)

söndag 6 december 2009

Sushikurs med East West

Hejsan!
Nu var det väldigt längesen sen jag gjorde ett inlägg här på bloggen, men som för de flesta i december, när julen börjar närma sig är det fullt upp i alla lägen.
Syr gör jag i vanligt ordning på kvällarna när lusten faller in. Har pyntat & grejat i hemmet en massa så nu är det så mysigt med alla ljus & stjärnor:)

Våra helger har varit fulla med roliga händelser med bla , julbord, innebandy avslutning,kalas & så gårdagens fantastiskt roliga kväll med goda vänner! Sushikurs med kock från East West på "hemma-hos-besök".
Så himla trevligt & för att inte tala om hur GOTT sushin smakade! Men så har ju oxå Frans, som kocken heter, och hans kollega som startade & driver restaurangen East West fått pris för bästa sushi restaurang, så han visste hur riset skulle kokas å mer därtill;)

Efter en ca 3 timmars lång förberedning & tillagning så var det dags att avnjuta det vi tillsammans lagat!
Stort tack till M, P-A, J & N för en suverän bröllopspresent!

KRAM