Antal besök sedan 2009.04.01

söndag 31 januari 2010

Gammal fin vit spets...

Hej hej!
Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här på bloggen så jag tyckte det var dags att uppdatera lite!
Ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte sytt så jättemycket den sista tiden, det har varit mycket annat att tänka på och att ordna med. Men nu har jag äntligen sytt lite grann igen och fått nya idéer och inspiration.
Jag har använt mycket spets i mina senaste projekt och det har bland annat blivit "piffning" av ett par jeans till N-E. Sydde vit mudd vid foten och dekorerade med spets vid fickorna. Blev ett par helt annorlunda & mycket sötare jeans tycker jag!
Haklappen använde jag mig utav lite blandad spets & den blev riktigt "shabby-chic", som så mycket kallas för numera;)
Tack svärmor för all fin gammal spets jag fått utav dig! Den kommer att komma väl till användning inför vårens plagg.

lördag 23 januari 2010

Med risk för att bli tjatig...


...med alla mina mössor & scarfar, men det är just vad jag syr mest utav & nu vill jag visa "live" hur snyggt det blev i de andra nya tygerna från JNY Design:)
Men jag insåg precis NU att jag sytt "våg" mössorna upp och ned! Tusan! Men de blev ju snygga ändå!

tisdag 19 januari 2010

Fin utmärkelse!

Jag har fått en så fin utmärkelse av Li.W ! Tusen tack Linda! Jag är superglad för detta:)

Med denna utmärkelse följer att jag skall:
  • Kopiera awarden på din blogg
  • Länka till personen som gett dig awarden!
  • Berätta 7 intressanta fakta omDig själv!
  • Valja 7 andra bloggar som Du vill ge awarden till!
  • Länka till deras bloggar!
  • Lägg en kommentar i deras blogg att Du gett dem awarden!

Här följer 7 saker som Ni kanske visste eller inte om mig:

1: Jag blev ormbiten när jag var 10 år och blev dödssjuk, men är inte ormrädd:)

2: Jag har en tatuering i svanken där det står min äldsta dotters namn och har länge velat göra en till fast på skuldran & ner på ryggen med blomrankor, men jag vet inte om jag vågar... Måste ju nästan skriva lillans namn någonstans iof..Mina döttrars namn är Edla Amanda Olivia & Vera Norah-Estelle. Har nog aldrig skrivit deras hela namn i bloggen utan bara första bokstäverna och jag vet att många undrat vad N-E står för:)

3: Jag är typ beroende av min mobil... hm... försöker dock vänja mig "av" lite grann genom att lämna den hemma ibland.

4: Jag gillar att åka snowboard! Önskar jag vore mycket bättre dock!

5: Är sjukt förälskad i sushi, både att tillaga & äte.Men det har ni nog inte missat med tanke på alla mina inlägg om just sushi.

6: Jag har bott i Biarritz i Frankrike.

7: Jag älskar att pyssla, sy, fixa hemma & umgås med familj & vänner.

Det var lite saker om mig själv:)

Nu vill jag skicka denna utmärkelse vidare till:

Krillas Krusiduller

Inredningsdrömmar

Ladylox

Bland skrot och skruv

Inredning i vitt, gammalt och nytt

Lilla hjärtat

Karin Krut

Kram på er alla!

Åsa


Rutiga brallan



Senaste brallan i N-E´s "kollektion" är dessa rutiga, sydda av ett par riktigt gamla byxor efter mig. De blev tuffa & lika sköna & mjuka som ett par mjukisbrallor! Mönster är mitt egna.
Har lite tyg kvar, så av det tänkte jag sy en väst till henne.
Önskar stora tjejen A kunde uppskatta mina sydda kläder, men i den åldern så duger inte det mamma sytt. Så häromdagen blev jag glad när hon frågade om jag kunde sy ett pannband till henne och åt en kompis. Givetvis fixar jag det! ;)

söndag 17 januari 2010

Första mössorna i nya tyget



Nu har jag sytt de första mössorna i några av de nya tygerna. Älskar färg-kombon på dessa!

onsdag 13 januari 2010

Fusk-Olle på besök




Kom ju på att jag glömt lägga ut en bild på en av kylans bästa motståndare! Fusk-Ollen! Har sytt en massa sådana varma godingar i fleece i vinter till vänners barn & familjemedlemmar. Den är så smidig att ta på då den är öppen i bak & sätts ihop med kardborre i nacken. Värmer halsarna gott!
En annan variant är att sy hals-delen i samma tyg som man har sin mössa, så de matchar varandra! Har sytt sådana också men de har jag glömt att ta bild på innan jag lämnat bort dem:)
Här är ett par beställda jeans på bild. De är sydda av ett par gamla jeans-shorts, så tänk på vad mycket fint man kan göra av allt gammalt man har som ligger & inte används.

Nu ska jag gå igenom en låda med spännande gamla kläder i vackra tyger, som jag fått av svärmor & se om jag kan hitta på något nytt att sy av dem.
Hörs snart igen!

tisdag 12 januari 2010

1 av 3

Idag har jag sytt en liten klänning till N-E av 3 second-hand prylar.
En urvuxen top från N-E, som hon i sin tur fått av vänners lilla dotter, ett gammalt skärp i resår från gammelmormor och ett gult linne från svärmor.
Dessa 3 blev denna lilla söta skapelse!

Det är så kul att göra nya plagg av gamla avlagda, att kunna återanvända de kläder som man har svårt att göra sig av med & kunna använda dem om & om igen fast i nya modeller!



Tudiluu!

söndag 10 januari 2010

Härliga nya tyger på gång!

Snart kommer jag att få nya fina tyger från JNY Design! Det är riktigt härliga färger på kommande tyger och det ger en skön vårkänsla!:)
(Bilderna har jag lånat från JNY:s hemsida)


Nu har jag äntligen kommit igång att sy lite igen efter en time-off i syrummet!
Så idag har det blivit ett par mössor sydda, en pläd tillklippt & snart ska jag sätta saxen i ett par jeans som legat på beställning sen långt innan jul!

Kram Åsa



onsdag 6 januari 2010

Personlig almanacka







Nu har jag beställt en ny almanacka för 2010! Jag har funnit min favorit bland almanackor och den kommer från www.personligalmanacka.se
Det är andra året som jag beställer min almanacka ifrån dem och det blir nog fler år framöver.
Det nya för i år är att man kan lägga in sina nära & käras födelsedagar.
Så smidigt, då man kunde importera födelsedagar från Facebook och det underlättade en hel del.
De övriga datumen skrev man in manuellt och så kommer kalendern färdigtryckt med ALLA viktiga dagar inskrivna! Hur bra som helst!

Hos personligalmanacka skapar man sin egen layout på både utseende & innehåll. I år har de en superfin design kollektion som man kan välja ifrån och jag fastnade för den grå kalendern med björkar. (bilderna är lånade från deras sida)
Nu väntar jag med spänning på att posten ska komma;)
Kram Åsa


måndag 4 januari 2010

Festliga jul & nyårshelgen

Nu är det slut på den härliga julen & festliga nyåret är över. Vi har haft firandet hemma hos oss och det har blivit några dukningar (å en massa disk)
Dukningen i svart & vitt är från nyår och den helvita från julaftonen.
De höga ljusstakarna kommer från SIA, tallrikarna från Mateus, silvret är antikt & likaså glasen. På julafton dukade jag med linne servetter, men nyåret blev det pappers servetter som vi vikte festligt istället.

N-E träffade tomten för första gången & hon var hur tuff som helst och gick fram till honom och tog emot sina paket, ett efter ett:) Det blev en spännande kväll för lillan med en massa klappar som hon så flitigt öppnade.

N-E:s julklänning köpte vi på Källmo Gårdshandel & den är så söt med underkjol och hennes gråa nyårsklänning kommer från vintageserien som Kapp-Ahl lanserat. Amandas klänning med paljetter kommer från H&M.

Snart ska jag ta mig i kragen & börja sy lite igen, men här hemma håller vi just nu på med att fixa & rensa i alla vrår och det tar sin lilla tid, så om några dagar sätter jag mig vid maskinen igen med nya tag inför 2010!

Kram Åsa